NL | EN | FR

Herontwikkeling Politie Hilversum

Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt de nieuwe huisvesting voor de politie, de gezamenlijke meldkamer Midden-Nederland en IRCC midden in het centrum van Hilversum. Er is een visie voorgesteld voor de nieuwe huisvesting. Samen met de politie in Hilversum wordt de visie uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Transparantie, verbinding en een menselijke schaal zijn belangrijke aspecten voor deze uitwerking.

Transparantie
De modulaire gevel zal transparant zijn waar het kan en gesloten waar dit nodig is. Bovenlichten zorgen voor daglicht op werkplekken waar privacy noodzakelijk is. Houten lamellen filteren licht, bieden bescherming tegen directe inkijk en zorgen voor beveiliging bij te openen delen. Met deze visie voor het gevelontwerp brengen we de kleine schaal van de binnenstad terug in het gebouw. Hierdoor komt het in verbinding te staan met de omgeving en de samenleving.

Verbinding
Voor de gebruikers en de bezoekers van het gebouw is het van belang dat er een gezonde werkomgeving is waarin mensen zich prettig voelen en er onderlinge verbinding mogelijk is. In het ontwerp wordt gekeken hoe er een groot atrium ontworpen kan worden waarin efficiënt kan worden samengewerkt. Zoals elkaar passeren tijdens het halen van een kop koffie en hier op een informele manier samenwerken met verschillende disciplines.

Modern, duurzaam en houten gebouw
Gestreefd wordt naar een duurzaam gebouw. Onze ambitie is om een volledig houten constructie voor het gebouw te realiseren. Met een volledig houten constructie en een eigentijdse uitstraling wordt het een bijzonder nieuw gebouw voor Hilversum.

In samenwerking met
In samenwerking met MACOBO STABO, LBP Sight en Bureau B+B. Waarbij Bureau B+B goed bekend is met de locatie door hun gerealiseerde ontwerp van de herinrichting van de Groest in Hilversum.

OPDRACHTGEVER

Politie Hilversum

ADVISEURS

Ingenieursbureau: MACOBO STABO, LBP Sight
Bureau B+B Stedebouw en Landschapsarchitectuur

LOCATIE

Groest 69
1211 EA   Hilversum
Nederland

FUNCTIE

Kantoren, Utiliteit

STATUS

ontwerp

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten