NL | EN | FR

Assistentiewoningen OCMW Halle

Het project voor het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in Halle wordt ontworpen in samenwerking met het Belgische architectenbureau Licence To Build, waarmee wij eerder voor het OCMW in Langemark een uitbreiding van 66 kamers hebben ontworpen.

Op de locatie van de OCMW campus aan de August Demaeghtlaan zijn zowel ouderen met een hoge als een lage zorgbehoefte gehuisvest. Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk. Het plan voorziet naast deze woningen in een verbinding tussen de bestaande bebouwing en de nieuwbouw en 45 ondergrondse parkeerplaatsen.

De woningen zijn ontworpen in een compact volume waarvan de achterzijde getrapt oploopt, zodat er een aantal terrassen ontstaan. Deze trapsgewijze verspringende daken worden als groendaken voorzien. Op het bovenste dakoppervlak is er ruimte voor de plaatsing van zonnepanelen. De glazen verbindingsbruggen zorgen ervoor dat de diverse gebouwen op de gezondheidscampus aaneengesmeed worden.

Karakteristiek aan de nieuwbouw zijn de nieuwe balkons. Deze zijn ten opzichte van elkaar versprongen waardoor diagonaal contact mogelijk is met de boven- en onderburen. Dit bevorderen van contact gaat nog verder; balkons beslaan twee woningen welke van elkaar gescheiden worden door middel van een tafeltje. Hierdoor kunnen buren op het balkon een potje schaken of een kopje koffie met elkaar drinken.

Er is gekozen voor onderhoudsvrije materialen: Het gebouw wordt in baksteen opgetrokken met geanodiseerde aluminium kozijnen. Aan weerszijden worden uitpandig karakteristieke balkons bevestigd die voorzien zijn van een geperforeerde stalen beplating. Op de gevel tussen deze balkons wordt staand metselwerk toegepast.

OPDRACHTGEVER

OCMW Halle

ADVISEURS

i.s.m. Licence to Build

LOCATIE

Auguste Demaeghtlaan 30
1500  Halle
België

FUNCTIE

Speciale woonvormen

STATUS

ontwerp

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten