NL | EN | FR

Woonzorgcentrum De Boomgaard

Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt samen met het Belgische architectenbureau Licence to Build de uitbreiding van woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle, België. Het zorgcomplex wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel van circa 4.200 m², die ruimte biedt aan 62 kamers en een dagcentrum.

Het ontwerp van De Boomgaard past in vorm en opzet bij de bestaande gebouwen van het woonzorgcentrum. De uitbreiding omarmt daardoor als het ware de huidige gebouwen en sluit naadloos aan op de bestaande logistiek. De knik in het ontwerp zorgt ervoor dat het uitzicht op de groene binnenruimten behouden blijft. Naar verwachting start de bouw van de nieuwe vleugel van De Boomgaard in 2015.

Huiselijke sfeer met voldoende privacy
In de nieuwe vleugel van de woonzorgcampus staan de woonkwaliteit en huiselijke sfeer centraal. De bewoner moet zich thuis voelen, zijn eigen plek en privacy hebben. De openbare leefruimten, die als ontmoetingsplaats dienen, bevinden zich centraal in de uitbreiding. Hierdoor hoeven bewoners en bezoekers de zorgkamers niet te passeren en blijft de privacy behouden. De keuze voor grote en hoge ramen in de nieuwe vleugel zorgen voor veel daglicht in de kamers en bieden bewoners een mooi uitzicht, ook vanuit bed. Om te zorgen voor eenduidigheid van het woonzorgcentrum zijn de ramen in de nieuwe vleugel in een zelfde ritme geplaatst als in de huidige gebouwen.

OPDRACHTGEVER

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Langemark-Poelkapelle

ADVISEURS

i.s.m. Licence to Build

Constructie: Technum
Installaties: Technum

LOCATIE

Lekkerboterstraat 1
8920   Langemark-Poelkapelle
België

FUNCTIE

Speciale woonvormen

STATUS

ontwerp

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten