NL | EN | FR

Twee projecten UZ Leuven te bezoeken op Open Wervendag

20 april 2017

Aanstaande zondag 7 mei is het weer Open Wervendag in België. Hierbij zijn diverse bouwprojecten door heel België te bezoeken met leuke activiteiten. Dit jaar zijn twee projecten van Gortemaker Algra Feenstra te bezoeken, beide in Leuven. Het Vrouw en Kind ziekenhuisgebouw van UZ Leuven en de bouwplaats van het eerste Belgische protonentherapiecentrum voor UZ Leuven zijn beide open.

Vrouw en Kind

Binnen het masterplan voor Campus Gasthuisberg van UZ Leuven wordt het bestaande ziekenhuis uitgebreid met de blokken Fase IVb-1 en IVb-2. Samen vormen deze het nieuwe Vrouw- en Kindziekenhuis. Gebouwdelen IVb-1 en IVb-2 zijn vormgegeven als stenen massa’s met een minimum aan verschillende materialen. Naast ruime en lichte individuele patiëntenkamers met rooming-in mogelijkheid voor ouders, worden voldoende ontspannings- en therapieruimten voorzien.

Protonenkliniek

Het nieuwe centrum moet een internationaal toonaangevend instituut worden. De architecturale ambitie is het creëren van een gebouw dat qua beeld en uitstraling aansluit bij deze status. De grootste ontwerpuitdaging hierbij is op een kwalitatieve en belevingsvolle manier daglicht te brengen in een gebouw dat zich grotendeels ondergronds bevindt. De put hiervoor is gereed en is te betreden tijdens de open wervendag.

 

 


Deel dit project