NL | EN | FR

Óscar Romerocollege, Campus Van Duyse

Nieuwbouw Campus Van Duyse (CVD) van het Óscar Romerocollege neemt een belangrijke plek in als verbindende schakel tussen de OLV-Kerk met daarachter Campus Nachtegaal-Noordlaan (CNN) en motiveert verdere ontwikkeling op de site. CVD bezit meerdere primaire elementen, waaronder de bibliotheek, de kapel en een zwevende sportzaal.

Multifunctionele inzetbaarheid
Een belangrijk uitgangspunt voor CVD is de multifunctionele inzetbaarheid van het gebouw. Naast dat de ruimten bestemd zijn voor gebruik van de scholengemeenschap, zijn de ruimten ook bedoeld voor andere organisaties binnen Dendermonde. Er zijn meerdere toegangen ontworpen, waardoor de verschillende ruimten goed bereikbaar zijn voor verschillende initiatieven tegelijkertijd. Aan de buitenzijde zorgt een karakteristieke buitentrap dat de bestaande kloosterkapel voortaan bereikbaar wordt vanuit de publieke ruimte.

Herkenbaarheid
Het interieurontwerp heeft een eigen, herkenbare uitstraling met opvallende materialen en grote gebaren, zoals een tribunetrap en een multifunctioneel podium. Duidelijk te herkennen vanaf de Kerkstraat is ook het bovengelegen volume van de sporthal. Hier wordt een translucente gevel toegepast, waardoor veel daglicht de zaal binnenvalt terwijl van buiten een schimmenspel van sport zichtbaar wordt. Aan de pleinzijde heeft de zaal een eigen kenmerkende toegang door middel van een “Rocky Balboa”-trap. Welke kan dienen als warming-up voor het sporten.

OPDRACHTGEVER

Óscar Romerocollege

ADVISEURS

Construcie: SWINN stabiliteit
Installaties: Ingenium technieken

LOCATIE

P. Van Duysestraat
9200   Dendermonde
België

FUNCTIE

Voortgezet onderwijs

STATUS

ontwerp

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten