NL | EN | FR

Kantoor Las Palmas

Voor ons eigen bureau, hebben we een warm en helder ontwerp gemaakt binnen de robuuste context van het voormalig pakhuis Las Palmas. Las Palmas ligt op de Kop van Zuid tussen de Maas en de Rijnhaven. Een prachtig uitzicht op het water en de bedrijvigheid van het bouwen op de Kop van Zuid. De aanwezigheid van de ruwe structuur en materialen zorgt voor een solide uitgangspunt van het ontwerp.

Het bureau is functioneel en transparant vormgegeven. We hebben alle archieven samengevoegd tot één centraal archief. De medewerkers zijn onderverdeeld in projectgroepen. De werkplekken zijn over de lange zijden van Las Palmas gerealiseerd, bij het daglicht en het uitzicht. Ieder heeft zijn eigen werkplek met een nis en prikbord op de bureaus voor persoonlijke spulletjes. De materialen zijn hier rustig met accenten van hout.

Langs de werkplekken zijn twee stroken met het centrale archief, hierin zijn alle projectgegevens te vinden. De paars-blauwe stroken welke bestaan uit kasten, vallen op binnen de ruimte. Ze werken als een scheiding. Hiertussen zijn de vergaderruimten en concentratieplekken, transparante en besloten ruimten voor overleg en concentratie.

In het hart van de verdieping is de lounge. Een plek om te eten, te praten, presentaties te kijken, overleg te voeren of even op de bank te zitten met koffie. Hier is de uitstraling warm met veel sfeerlicht, hout en kleur.

De structuur van Las Palmas is beton en is zoveel mogelijk vrij gelaten. Hierdoor blijft het karakter van het pand zichtbaar. Alle wanden en kasten zijn laag gehouden, waardoor het zicht optimaal is en je prachtige zichtlijnen door de gehele verdieping krijgt. De ruimten die functioneel wel afgesloten moeten zijn, zijn zoveel mogelijk met glas gemaakt en los gehouden van de bestaande structuur.

De akoestiek met zoveel beton, glas en mensen heeft veel aandacht gekregen. Bijna natuurlijk is er in allerlei elementen akoestisch materiaal opgenomen. In kasten, op tafels en in wanden. Een grote structuur met daarbinnen veel aandacht voor persoonlijke plekken.

OPDRACHTGEVER

de Jong Gortemaker Algra

LOCATIE

Las Palmas
Wilhelminakade 310
3072 AR  Rotterdam

FUNCTIE

Kantoren, Renovatie

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten