Boerderij IJhorst

In het stal- en schuurgedeelte van een uit 1911 stammende Saksische boerderij in IJhorst (Overijssel) zijn zeven appartementen voor jonge huishoudens gebouwd.

Bij de verbouwing is het oorspronkelijk karakter van de boerderij zoveel mogelijk bewaard gebleven. Om aan de buitenzijde ook zo min mogelijk in te grijpen in de verschijningsvorm, is de ontsluiting van de appartementen geheel van binnenuit ontworpen. Daartoe zijn twee centrale hallen gemaakt, bereikbaar van buitenaf. In deze hallen is ook de oorspronkelijke ruimte nog te ervaren: de houten gebinten zijn hier zichtbaar gelaten en de ruimte is open tot aan het rieten dak. Elk appartement bestaat uit een woon/eetkamer met keuken, een toilet, een badkamer en één of twee slaapkamers.

Opdrachtgever

dhr R. Bakker

Locatie

IJhorst
Nederland

Functie

Renovatie, Woningen

Status

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten