NL | EN | FR

Opening spoedpost SFG: één punt voor alle patiënten met spoedzorg

23 juli 2015

De Spoedeisende Hulp van het Sint Franciscus Gasthuis en de Huisartsenpost SFG van Huisartsenposten Rijnmond hebben de handen ineen geslagen en zijn de Spoedpost gestart.


dJGA is verantwoordelijk voor het bouwkundig en interieurontwerp. Sinds 2000 is ons bureau betrokken bij de renovatie van het ziekenhuis.

De Spoedpost is op 12 juni 2015 feestelijk geopend door C.H.J. Lamers, burgemeester van Schiedam en lid dagelijks bestuur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Burgemeester Lamers onderstreepte bij de opening: ‘De Spoedpost is niet alleen gewenst, maar ook nodig in de regio Rotterdam. Een goede samenwerking tussen huisartsen en ziekenhuis is essentieel om nu en in de toekomst goede spoedzorg te kunnen garanderen.’

Door de komst van de Spoedpost wordt voorkomen dat de patiënt onnodig wacht. De intensieve samenwerking tussen de huisartsenpost en het ziekenhuis wordt gezien als schoolvoorbeeld van de zorg van de toekomst. De organisaties nemen samen de verantwoordelijkheid voor kwalitatief goede en betaalbare spoedzorg.

Lees hier meer over het Sint Franciscus Gasthuis.


Deel dit project
Spoedpost-04_2
spoedpost 1

Met behulp van een simulatiepop geeft Spoedeisende Hulp-arts Arthur Rosendaal uitleg aan (v.l.n.r.) Roos van Erp-Bruinsma, voorzitter Raad van Bestuur Sint Franciscus Vlietland Groep, burgemeester C.H.J. Lamers en huisarts Femke Hohmann.