NL | EN | FR

Nieuwe hoofdingang Havenziekenhuis

26 januari 2015

Het aanzicht van het Havenziekenhuis is ingrijpend veranderd. De grote draaideur die sinds de jaren negentig de entree vormde naar het ziekenhuis is vervangen door een glazen, ruime en eigentijdse seniorvriendelijke entree met een verbinding naar de overkapping van de Spoedeisende Hulp. De belijning van de entree volgt de contouren van het ziekenhuis met de karakteristieke boegpunt, waarin zich het auditorium bevindt. Op maandag 26 januari vond de officiële opening plaats.

De nieuwe hoofdingang is een plek waar jaarlijks ruim 1 miljoen patiënten, bezoekers en medewerkers passeren. Des te belangrijker dat de doorstroom bij de entree goed geregeld is. Wie de oude situatie ter plekke kende, ervaart nu bij de entree meteen de metamorfose. De ruimte oogt ruimer en lichter. Het glas is voorzien van een print met de skyline van Rotterdam.

Het geheel ademt een sfeer van gastvrijheid. “Wie naar een ziekenhuis komt, heeft vaak al genoeg aan z’n hoofd”, stelt Petra Hofma, receptioniste bij het Havenziekenhuis. “Vandaar dat we er alles aan doen om iedereen die deze entree passeert persoonlijk tegemoet te treden en met aandacht verder te helpen in het ziekenhuis.”

Halen en brengen voor de deur
Naast de hoofdingang is ook de inrichting van het buitenterrein van het Havenziekenhuis onder handen genomen. De doorstroming van het verkeer verloopt nu beter en de nieuwe beplanting geeft het geheel een prettige sfeer.

Lees hier meer over het Havenziekenhuis.


Deel dit project
RKeus_20150126_232 2000px_ShiftN RKeus_20150126_223 2000px_ShiftN