NL | EN | FR

Gortemaker Algra Feenstra spreekt op congres Building the Future of Health

05 juni 2016

In juni spraken Maurits Algra en Femke Feenstra van Gortemaker Algra Feenstra op het congres Building the Future of Health.

Maurits Algra sprak over recente voorbeelden van Nederlandse zorgarchitectuur. Er werd er een overzicht getoond van Nederlandse voorbeelden op het vlak van care en cure in de afgelopen tien jaar, met een nadruk op de architectuur van het ziekenhuis. Met aandacht hierbij voor het project Bernhoven.

Femke Feenstra sprak in de lezing “The Architecture of Hospitals: Reactivate!” over hoe langdurig verblijf in een ziekenhuis kan resulteren in een vermindering van gezondheid en welzijn. Hoe dit te voorkomen? Voor architecten en ontwerpers betekent dit dat de focus op comfort en veiligheid moet worden herbezien. Samen met TNO is Gortemaker Algra Feenstra een pilot project gestart over hoe we patiënten meer actief kunnen houden.

Building the Future of Health is een grote internationale conferentie die in juni 2016 plaatsvond in de stad Groningen. Het agendeerde de bijdrage die onze gebouwde omgeving kan leveren aan een goed en gezond leven.

Voor meer informatie over de lezingen kunt u contact met ons opnemen.


Deel dit project
Btfoh