NL | EN | FR

Prijs voor Interieur van het Jaar uitgereikt door Femke Feenstra

14 november 2018

Dit jaar maakte Femke Feenstra deel uit van de jury voor de Architectenweb Awards samen met architect Renske van der Stoep (ROFFAA, voorzitter), architect Willem Heyligers (Heyligers d+p), architect Elma van Boxel (ZUS) en onderzoeker/schrijver Vincent Kompier (o.a. zelfstandige). De jury heeft gezamenlijk de verschillende projecten van alle categorieën beoordeeld.

Femke Feenstra heeft met plezier de prijs voor Interieur van het Jaar 2018 uitgereikt aan deMunnik-deJong architecten & Merk X voor de Publiekslocatie Centrum – Stadhuis Rotterdam. “Het was een feest om in te jury te zitten en al deze pracht aan projecten voorbij te zien komen! De winnaar heeft op verfijnde wijze een gebouw getransformeerd wat in het hart van de samenleving staat”, aldus Femke op de feestelijke prijsuitreiking afgelopen donderdag.

“Bezoekers worden verrast door de enorme rijkheid die deze plek biedt. De ingrepen die zijn gedaan hebben niet alleen het gebouw weer in zijn oude glorie hersteld, gerepareerd wat in alle jaren verloren is gegaan, verkeerde keuzes weer teruggedraaid, maar het ontwerp gaat verder. Er zijn ingrepen toegevoegd en gedaan die zo vanzelfsprekend zijn dat het bijna vreemd is dat ze in het oorspronkelijke ontwerp niet voorzien waren. De zorg waarmee dit gedaan is en de vastberadenheid van de ontwerper maar ook zeker bij de opdrachtgever is wat de jury overtuigd heeft dat dit de winnaar is.”

Naast de prijs voor Interieur van het Jaar zijn bij de prijsuitreiking ook de volgende prijzen uitgereikt: Woongebouw van het Jaar, Kantoorgebouw van het Jaar, Schoolgebouw van het Jaar, Zorggebouw van het Jaar en Publiek gebouw van het Jaar.

Wij willen alle winnaars in de verschillende categorieën van harte feliciteren!


Deel dit project

Prijswinnaars in de categorie Interieur van deMunnik-deJong architecten & Merk X voor de Publiekslocatie Centrum – Stadhuis Rotterdam.