NL | EN | FR

Opnieuw internationale erkenning voor ontwerp Gortemaker Algra Feenstra

14 juli 2014

Gortemaker Algra Feenstra is door de International Academy of Design & Health geëerd om het ontwerp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. De prestigieuze awards zijn afgelopen zaterdag uitgereikt in Toronto, Canada. De Design & Health International Academy Awards behoren tot de meest toonaangevende prijzen ter wereld voor ontwerpen voor de gezondheidszorg.

Het Rotterdams architectenbureau kreeg een eervolle vermelding in de categorie ‘International Health Project (over 40,000 sqm)’. Het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is door de modulaire opzet flexibel en kan gemakkelijk worden aangepast aan toekomstige ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Daarmee is het ontwerp van Gortemaker Algra Feenstra toekomstbestendig en is het gebouw duurzaam te gebruiken.

dJGA wederom in de prijzen
“We zijn erg trots op deze erkenning. We lopen in Nederland voorop als het gaat om het ontwerpen van efficiënte gezondheidsgebouwen met een menselijk karakter. We zijn blij dat onze Nederlandse kennis en expertise ook internationaal opvallen,” aldus Roelof Gortemaker, architect en directeur bij Gortemaker Algra Feenstra.

dJGA is voor het tweede jaar op rij geëerd door de International Academy of Design & Health. Vorig jaar won het architectenbureau een Design & Health award in de categorie ‘Mental Health’ voor het ontwerp van psychiatrisch centrum High Care in Oegstgeest. De Design & Health International Academy Awards zijn dit jaar voor de tiende keer uitgereikt.


Deel dit project
Opendag2 poster DEF voor website