NL | EN | FR

Koning bezoekt verkeersleidingspost ProRail

13 april 2016

Afgelopen dinsdag 12 april is de nieuwe verkeersleidingspost van ProRail verrast met hoog bezoek. Zijne Majesteit de Koning bracht samen met staatsecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek. Naast de verkeersleidingspost stond ook station Utrecht Centraal op het programma.

Thema van het werkbezoek was de ingrijpende vernieuwing van het station en infrastructuur. De Koning en staatssecretaris Dijksma spraken op Utrecht Centraal met spoorwegpersoneel, medewerkers op het gebied van service en veiligheid, vervoerders en vertegenwoordigers van reizigers. De Koning sloot zijn werkbezoek af met een bezoek aan de seinzaal van de nieuwe verkeersleidingspost.

De seinzaal is ontworpen voor 100 medewerkers en is circa 1000 m2. Het is een grote open ruimte van waaruit alle medewerkers rondom zicht hebben op het spoor en de omgeving. Op deze manier blijven de medewerkers in contact met het spoor.

De Koning was zeer geïnteresseerd in het werk van de verkeersleiders die zich inzetten om overlast van storingen op het spoor zoveel mogelijk te verkleinen voor reizigers en goederenvervoerders.

Klik hier voor meer informatie over verkeersleidingspost ProRail.


Deel dit project
Koning bezoekt verkeersleidingspost - 1 Koning bezoekt verkeersleidingspost - 2