NL | EN | FR

Exportkansen Dutch Health Architects

03 februari 2014

Opnieuw tekende het Nederlandse bedrijfsleven met de overheid een ‘Partners for International Business’ (PIB) samenwerkingsovereenkomst, ditmaal voor China. Op maandag 3 februari 2014 kwamen hiervoor bij elkaar de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Task Force Health Care. Dutch Health Architects was één van 16 bedrijven die op deze manier de Chinese zorgmarkt kansrijker wil betreden.

China staat voor enorme uitdagingen met hun gezondheidzorg. Door de een-kind-politiek en vergrijzing is er een grote vraag naar goede ouderenzorg. Ook revalidatiezorg en uitbreiding van de zorgcapaciteit staan ook op de Chinese agenda. Thijs Teeling, Voorzitter Task Force Health Care:  “De Nederlandse gezondheidszorg is volgens onafhankelijke rapporten de beste ter wereld. Nederland heeft veel te bieden op het gebied van Life Sciences & Health. Deze reputatie levert veel kansen op voor het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. Door een intensieve samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, ziekenhuizen en de Nederlandse overheid kan de export naar China worden vergroot en de economische relaties worden versterkt.”

Taks Force Health Care
Task Force Health Care is een onafhankelijk exportplatform voor de Nederlandse  life sciences & health sector, gelieerd aan FME-CWM.Door het PIB China en de samenwerking met RVO kunnen er verschillende activiteiten zoals handelsmissies, beursdeelnames en seminars, in China worden georganiseerd. Het PIB China is ondertekend door 16 bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en ziekenhuizen; Avans Hogeschool/Avans+, Bonum, Cubigo, Dutch Health Architects, Enraf-Nonius, Erasmus MC, Ewac Medical, Maastricht Health Campus, Motek Medical, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Philips Medical, Qserve Group, Royal Haskoning DHV, Simed International, VitalHealth Software, en Wittenburg.

Partners for International Business
Met de dienstverlening Partners for International Business (PIB) wil de Nederlandse overheid een partnerschap sluiten met het bedrijfsleven. Dit programma richt zich op groepen van bedrijven, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, die gezamenlijk een buitenlandse markt willen betreden. Daarbij wordt gewerkt vanuit een afgestemde strategie in plaats van losstaande activiteiten. Met economische diplomatie kan de overheid handels- en investeringsbelemmeringen proberen weg te nemen, zodat ondernemers kansen kunnen verzilveren. PIB richt zich op Nederlandse bedrijven in de Topsectoren (Energie, Life Sciences & Health, Creatieve Industrie, Water, Agrofood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, High Tech Systemen en Materialen (waaronder luchtvaart), Logistiek en Chemie) en op internationaliseringstrategieën die zich richten op specifieke landen (Focuslanden). In december 2012 werd ook voor Rusland een PIB getekend, TaskForce Health Care goes Russia.

Over Dutch Health Architects
Dutch Health Architects is een joint venture bestaande uit twee Nederlandse architectenbureaus EGM architecten en Gortemaker Algra Feenstra, beide toonaangevend en gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Dutch Health Architects kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen van ziekenhuizen en andere gebouwen voor de gezondheidszorg.

Naast het ontwerpen voor de gezondheid, zowel internationaal als voor onze binnenlandse markt, heeft Dutch Health Architects expertise in stedenbouw, het ontwerpen van gebouwen voor de overheid en openbare instellingen, woningen en kantoorgebouwen.

Website: www.dutchhealtharchitects.nl


Deel dit project
DSC_0705