NL | EN | FR

Zorgbeleving van een kind

De zorgomgeving voor een kind moet veilig, vertrouwd en herkenbaar zijn. Het vertrouwen dat niet alleen voortkomt uit de uitstekende zorg die geboden wordt, maar ook door het gebouw dat een goed gevoel geeft.

Ons inziens is elk individu gebaat bij groen. Groen geeft een gevoel van rust. De inspiratie van de natuur vertaalt zich in onze ontwerpen bijvoorbeeld naar natuurlijke (interieur)elementen. Door het kiezen van een thema krijgt een kinderafdeling een eigen gezicht, vaak passend bij de rest van het ziekenhuis. Het visueel sterk uitwerken van een thema biedt veel gebruiksmogelijkheden: van ontdekken, spelen, rustig een boekje lezen tot een film kijken.

Gortemaker Algra Feenstra heeft verschillende zorgomgevingen voor kinderen vormgegeven, zoals Kinderhaven, Deventer Ziekenhuis, Kinderdienstencentrum Twinkeling en het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis. In 2011 is Gortemaker Algra Feenstra gevraagd een ontwerp te maken voor een kinderkankerziekenhuis. Lees hier uitgebreid over het Nationaal Kinderoncologisch Centrum (NKOC).

Deventer Ziekenhuis 02 Deventer Ziekenhuis 03