NL | EN | FR

Trinitas College, locatie Hectorlaan

Het Trinitas College is een scholengemeenschap voor VMBO (locatie Hectorlaan) en HAVO/VWO (locatie Beukenlaan) die ontstaan is na een fusie van 3 afzonderlijke scholen.

De locatie Hectorlaan ligt in een gebied met veel bedrijven en diverse andere functies. De locatie grenst aan de West-Tangent, een belangrijke verkeersroute. Zowel vanaf de Hectorlaan als vanaf de Van Benthuizenlaan is de locatie toegankelijk.

In het concept is uitgegaan van drie elementen:
– een verbinding in de vorm van een langzame verkeersroute over het terrein tussen de Hectorlaan en de Van Benthuizenlaan;
– een duidelijk zichtbare bouwmassa langs de West-Tangent;
– een binnenplein, met de entree, waar de leerlingen een overzichtelijke, veilige, buitenruimte geboden wordt in relatie tot de utilitaire sfeer van de omgeving.
In de uitwerking van het concept is een U-vormig theoriegebouw ontwikkeld langs de West-
Tangent met de aula’s op de begane grond. Binnen is een heldere opdeling tussen de onder- en bovenbouw van het VMBO. Aan de noordwest-zijde van de locatie is het praktijkgebouw verbonden met de bovenbouw in het theoriegebouw middels een loopbrug. Het sportgebouw in de noordoost-zijde completeert het geheel. De gebouwen zijn met elkaar aan de pleinzijde verbonden door middel van een loopbrug of luifels. In het theoriegebouw zijn de theorie-lokalen gegroepeerd rondom een centrale ruimte voor zelfstudie.

 

(Dit project is verklaard tot demonstratieproject voor industrieel, flexibel en demontabel bouwen (IFD))

OPDRACHTGEVER

Gemeente Heerhugowaard - afdeling Onderwijs

ADVISEURS

Constructie: Gortemaker Algra Feenstra
Interieur: Gortemaker Algra Feenstra
Installaties: DWA Installatie- en Energieadvies

LOCATIE

Locatie Johannes Bosco
Hectorlaan 7
1702 CL   Heerhugowaard
Nederland

FUNCTIE

Voortgezet onderwijs

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten