NL | EN | FR

St. Michaël College

Al in 2003 nam Gortemaker Algra Feenstra het ontwerp van ‘De Neus’ voor zijn rekening: de bèta-vleugel van het St. Michael College. Na de realisatie van ‘De Neus’ rees de vraag wat te doen met het noodgebouw ‘De Brug’ aan de oostzijde van de Zaanse streekschool. Bovendien was het aantal leerlingen de laatste jaren toegenomen tot ruim 1100 en was het bestaande gebouw te klein geworden. De gemeente gaf toestemming voor de sloop van ‘de brug’ en voor de nieuwbouw van een vleugel van 1400m2. Inmiddels, anno 2020, hebben we het Technasium uitgebreid met creatieve praktijklokalen.

De ‘nieuwe’ nieuwbouw
Deze bestaat uit twee lagen, met meerdere lokalen die met elkaar te verbinden zijn, per verdieping o.a. één regulier lokaal, één open lokaal (één lokaal met een schuifwand te scheiden van de gang) voor projectonderwijs en een computerruimte met 32 werkplekken. De ‘samenscholing’ van de moderne vreemde talen in één vleugel bevordert de kruisbestuiving; het nodigt uit om samen te werken.
Blikvanger is de wenteltrap links van de ingang. Uit eigen middelen van de school bekostigd. Niet alleen is het een blikvanger vanaf de weg, maar ook verloopt de doorstroom als de bel gaat voortaan soepeler.

De uitbreiding van het Technasium
In 2018 zijn we gestart met het ontwerp voor de uitbreiding van het Technasium en de school is inmiddels zo goed als klaar voor gebruik. Het Technasium wil leerlingen uitdagen om out of the box te denken en hun wildste ideeën werkelijkheid te laten worden. We hebben hiervoor onze designlab-methodiek, aangevuld met virtual reality, ingezet. Een van de resultaten is een tribune met de kenmerken van een virtuele Minecraft omgeving!

OPDRACHTGEVER

St. Michaël College

ADVISEURS

Constructie: Gortemaker Algra Feenstra
Interieur: Gortemaker Algra Feenstra
Installaties: Ingenieursbureau Vogelvang B.V.

LOCATIE

Leeghwaterweg 7
1509 BS   Zaandam
Nederland

FUNCTIE

Voortgezet onderwijs

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten