NL | EN | FR

Parkeergarage UMC Nijmegen

De parkeergarage van het UMC Sint Radboud te Nijmegen bevat 660 parkeerplaatsen. De feitelijke ingebruikname vond plaats op 1 oktober 2007. Het project was in 2006 het ‘Plan van de maand Welstand Regio Nijmegen’.

De parkeergarage is in het midden van het ziekenhuisterrein gesitueerd. In het midden van de locatie staat een schakelstation van NUON dat lastig te verplaatsen is.
Het ontwerp voor de parkeergarage maakt op een slimme manier juist gebruik van het schakelstation door het op te nemen in een patio. Deze patio, met begroeide gevels, fungeert als een groene long in het hart van de garage. De diversiteit van de omgeving maakte het een moeilijke opgave om op een logische manier aan te sluiten bij de bestaande bebouwing. De garage is daarom uitgewerkt als een abstract minimalistisch object, verzelfstandigd door juist heel anders te zijn dan alle andere gebouwen op het terrein. Door het gebruik van verticale matglazen elementen voor de gevel ontstaat er een eenvoudige, elegante omhulling, die door zijn transparantie zorgt voor een licht interieur.

De constructie is volledig uitgevoerd in stalen kolommen en liggers met staalplaatbetonvloeren. De bouwtijd is hierdoor kort. De bouw is uitgevoerd als turn key project, waarbij architect en aannemer nauw hebben samengewerkt vanaf de eerste schets tot en met oplevering.

OPDRACHTGEVER

UMC St. Radboud

LOCATIE

F.C. Donderslaan 2
6500 HB   Nijmegen
Nederland

FUNCTIE

Parkeergarages

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten