NL | EN | FR

Noordwest Ziekenhuisgroep, locatie Alkmaar

In het masterplan dat Gortemaker Algra Feenstra voor de locatie Alkmaar van de Noordwest Ziekenhuisgroep gemaakt heeft was de grootste uitdaging, het ontwerpen van een optimaal functionerend ziekenhuis in alle fases van ontwerp en uitvoering in combinatie met het bestaande ziekenhuis. Een ziekenhuis ín het park en in relatie mét het park. Het hele complex moet een meerwaarde krijgen, voor de gebruikers en patiënten van het ziekenhuis, voor de buurt, voor de gebruikers van het park én voor de stad Alkmaar.

De eerste fase van de nieuwbouw bestaat uit een drielaagse ondergrondse parkeergarage met daarboven aan de parkzijde een vierlaags behandelcentrum met spoedeisende hulp, huisartsenpost, interventiecentrum en operatieafdeling en aan de boszijde een vijflaags verpleeggebouw voor complexe zorg met per verdieping steeds twee v-vormige verpleegafdelingen die aan de atriumzijde gekoppeld zijn. Hierin zijn naast standaard verpleegafdelingen ook de specialistische verpleegafdelingen opgenomen voor IC, kraam- en verlosafdeling en spoedopnames. De verpleegafdelingen zijn volledig op het groene Alkmaarderhout gericht en liggen daarmee te midden van de natuur.

Vanaf de eerste fase kan door het gefaseerd slopen en nieuw bouwen van het bestaande ziekenhuis in een aantal stappen het hele ziekenhuis worden vernieuwd.

ADVISEURS

Landschapsontwerp: Bureau B+B
Constructie advies: RoyalHaskoningDHV
E&W advies: RoyalHaskoningDHV

LOCATIE

Wilhelminalaan 12
1815 JD   Alkmaar

FUNCTIE

Ziekenhuizen

STATUS

ontwerp

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten