NL | EN | FR

Middle East Hospital

Het Middle East Hospital in Riyad is opgezet als een campus met een algemeen ziekenhuis, personeelshuisvesting, faciliteiten voor hartrevalidatie en een trainingscentrum. Het ziekenhuis heeft bijna 200 patiëntenkamers, variërend van algemene kamers tot VIP-kamers met patio’s en veel groen, VIP-kamers met familiekamers en VIP-suites.

Vlakbij het vliegveld van Riyad
Het Middle East Hospital ligt op de kruising van Prince Saud Ibn Abdullah Ibn Jalawi en Prince Turki Ibn Abdulaziz Al Awwal Road in Riyad. De nieuw aangelegde King Salman Road loopt van het ziekenhuis naar het King Hhalid International Airport, dat een uitvloeisel is van de expansiedrift van de stad richting het noorden.

Functionele lay-out
Het entreegebouw met haar inpandige paviljoens leidt naar de belangrijkste poliklinieken: de vrouwenkliniek, de spoedeisende hulp, de spreekkamers, de apotheek, nucleaire geneeskunde en radiologie. Op de eerste verdieping bevinden zich alle medisch-intensieve afdelingen, zoals ergotherapie, de katheterisatie laboratoria, de intensive care, en verloskunde. De bovenste drie verdiepingen zijn gereserveerd voor alle klinische behandelingen.

Groene helende oase
Groene rustgevende patio’s langs de belangrijkste looproutes en in het midden van de intramurale afdelingen zorgen voor veel daglicht en creëren een prettige wachtruimte. Het ziekenhuis als helende oase in de woestijn.

Dutch Health Architects
Het Middle East Hospital in Riyad is ontworpen door Dutch Health Architects (DHA), een joint venture van Gortemaker Algra Feenstra en EGM architecten.

Het Middle East Hospital is bekroond met een prestigieuze iF Design Award 2019. De jury roemt met name de mensgerichtheid van het ontwerp.

meer projecten