Medewerkersrestaurant – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Alles in dit ontwerp draait om het creëren van een echt horecagevoel. De meubelkeuze en –stoffering en een enorme fotowand van Grace Kelly zijn een knipoog naar de Sixties. Echt houtfineer, indirect licht, een lamellenwand plus glans, reliëf, glad en zacht samen, maken het medewerkerrestaurant smaakvol, warm en gastvrij. De routing langs verschillende zones met ieder een eigen karakter zorgen ervoor dat je echt even weg bent uit het loodzware werk in het Avl/NKI. De indeling nodigt uit om hier ook op de rustiger momenten van de dag even af te spreken.

Interieurhuisstijl Antoni van Leeuwenhoek: warm en gastvrij
Alle nieuwe en verbouwdelen van Antoni van Leeuwenhoek hebben één verbindende interieurhuisstijl. Het medewerkersrestaurant en de bestralingsafdeling in het Spaarneziekenhuis in Amsterdam zijn twee voorbeelden van de AvL-interieurhuisstijl. Heel verschillend in functie, maar met eenzelfde gevoel van persoonlijke aandacht tot in detail.

Het AvL biedt oncologische topzorg en kent daardoor een doelgroep met specifieke behoeftes. Het interieur biedt de oncologiepatiënten daarom veel licht, weinig prikkels en veel overzicht. Een prettige lichte sfeer met rustige materialen, indirecte verlichting en verfijning in mat en glas en ton-sur-ton. Natuurlijke elementen geven het interieur karakter. Patiënten en medewerkers appreciëren de omgeving als warm en gastvrij, met vriendelijke verblijfsgebieden waar toevallige ontmoeting mogelijk is.

meer projecten