Moeilijk programma
Het was duidelijk dat het gewenste programma moeilijk zou passen in het kleine pand met een oppervlak van zo’n 70 vierkante meter. Gortemaker Algra Feenstra bedacht een entresol waardoor de ruimte met 20 vierkante meter werd vergroot. Naast de apotheek op de begane grond ontstond hierdoor een souterrain/kelder met personeelsruimte, toilet & opslag en een entresol met een kantoor en een spreekruimte.
Meubilair
In de apotheek is in het ontwerp van het meubilair nauwkeurig rekening gehouden met gewenste bergruimte, loopruimte, zichtlijnen en werkruimte. Een L-vormige kastenwand biedt voldoende opslagruimte en organiseert de ruimte. Een opvallende gouden balie is de eye-catcher van het interieur. Hier worden de cliënten geholpen en is de werkruimte voor het samenstellen van recepten. Een ondiepe bank langs de gevel biedt ruimte aan wachtende cliënten. In de detaillering van het meubilair is een relatie gelegd met de kenmerkende gevel van het pand.
Overzicht en privacy
Achter de kastenwand leidt een korte trap naar de twee compacte ruimtes op de entresol. Hier is de werkplek van de apotheker en is een kleine spreekkamer voor vertrouwelijke gesprekken. Door de glazen wanden en de iets hogere ligging van de ruimtes is er voldoende daglicht, overzicht over de apotheek en tegelijkertijd privacy. Het souterrain staat middels twee trappen in verbinding met de apotheek. Een vide zorgt voor daglicht in de personeelsruimte.
Het resultaat is een kleine, maar lichte en overzichtelijke apotheek. Persoonlijk contact met de cliënten wordt door de apotheker zeer belangrijk gevonden en men is van mening dat dat in deze ruimte uitstekend gefaciliteerd wordt.