NL | EN | FR

Kantoorgebouw Officium

Het plan is gesitueerd aan de Riviumboulevard, de hoofdontsluiting van het bedrijvenpark Rivium. De locatie op de hoek van de Riviumboulevard en de 2e straat is aanleiding voor de gekozen oplossing. Het ontwerp bestaat uit een lineair kantoorgebouw, waarvan de trappenhuizen en liften buiten het blok zijn gesitueerd. De gebouwdiepte van 14,4 m maakt diverse kantoorindelingen mogelijk, van kantoortuin tot een kamerkantoor. Het langgerekte kantoorgebouw heeft een elegante knik, waarmee de hoek wordt afgeschuind.

Door het gebouw over twee verdiepingen op te tillen naast het trappenhuis aan de zijde van de 2e Riviumstraat ontstaat ruimte voor een inrit naar het achtergelegen parkeerterrein. De inrit loopt parallel aan de entreehal die in het verlengde van het trappenhuis ligt. Het gebouw heeft zowel een entree aan de zijde van de Riviumboulevard als aan de zijde van het parkeerterrein. Bezoekers worden zo langs de entree naar het parkeerterrein gevoerd en lopen als vanzelf terug naar de entree.

Het dak op de vierde verdieping steekt royaal over en vormt zo het bindende element tussen het gebouw en het trappenhuis en markeert de haakse hoek tussen de Riviumboulevard en de 2e Riviumstraat. In het overstekende dak zijn twee ronde gaten gemaakt om de kantoorruimten op de 3e verdieping in het schuine deel van daglicht te voorzien. Als vierde verdieping is een terugliggende laag toegevoegd met een zonwerende luifel.
Het geheel is op een plint van donker natuurbeton geplaatst hetgeen een voornaam accent geeft. De plint is meteen een aanrijdbeveiliging voor de buitenkolommen. Voor de gevels is gekozen voor een warmrode baksteen, met aluminiumkleurige kozijnen en puien.

OPDRACHTGEVER

IBC-Vastgoed

LOCATIE

Rivium Boulevard 101
2909 LK   Capelle aan den IJssel
Nederland

FUNCTIE

Kantoren

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten