NL | EN | FR

Het Veerhuis

Net ten zuiden van het Veerse Meer, in Zuid-Beveland, ligt Wolphaartsdijk (Zeeuws: Wolfersdiek). Het dorp ligt in de gemeente Goes, vlakbij het kleine dorp Oud-Sabbinge. Aan de Wolphaartsdijkse Veer 1 te Wolphaartsdijk is ‘Het Veerhuis’ gesitueerd. De prominente locatie leent zich goed voor een nieuwe bestemming van ‘Het Veerhuis’, waar wonen, recreatie en horeca centraal staan.

‘t Veerhuis is een zeer karakteristiek pand en geniet een grote bekendheid, zowel bij de lokale bevolking als bij de toeristen die Zeeland bezoeken. Het zou daarom waardevol kunnen zijn om dit karakteristieke beeld te verwerken in het nieuwe concept. Hierbij is het beeld vanaf de dijk het uitgangspunt. Dit beeld is in de afgelopen eeuw al meerdere keren gewijzigd. Steeds werd ‘t Veerhuis een stuk groter, terwijl er ook steeds een deel van het oude gebouw bleef staan.

Gortemaker Algra Feenstra heeft een studie gedaan naar de ontwikkeling van twee varianten voor een appartementencomplex met appartementen van rond de 100 m2. Dit in combinatie met een brasserie op de plek van het huidige Veerhuis en de naastgelegen particuliere vakantiewoning. In het ontwerp is de oorspronkelijke gevel als onderdeel van de nieuwe massa geïntegreerd. Er is een hoge mate van flexibiliteit door een vrije keuze in oriëntatie van de woon- en slaapkamers. Het appartementencomplex heeft een nautische, Zeeuwse uitstraling.

OPDRACHTGEVER

Bouwen met zorg advies

LOCATIE

Wolphaartsdijkse Veer 1
4471 ND  Wolphaartsdijk
Nederland

FUNCTIE

Renovatie, Woningen

STATUS

prijsvraag

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten