NL | EN | FR

Groene Hart Rijnwoude

CSG Groene Hart is een scholengemeenschap voor vmbo, havo en vwo met vestigingen in Alphen aan den Rijn en omgeving. De vestiging in Hazerswoude, Groene Hart Rijnwoude, is bestemd voor de basisvorming vmbo en de uitstroomrichting vmbo-t. Het schoolgebouw bestaat uit twee bouwlagen. Deze nieuwbouw is 2.375 m2 BVO groot en zal circa 300 leerlingen kunnen huisvesten.

De nieuwbouw voor Groene Hart Rijnwoude bestaat uit twee bouwlagen met 13 onderwijsruimten, ruimte voor zelfstudie, een aula over twee lagen en werkruimten voor personeel. Het theoriegedeelte bestaat uit twee leeromgevingen met een flexibele indeling, die in een korte tijd aangepast kunnen worden aan nieuwe onderwijskundige principes. Dit betekent dat de gevel, binnenwanden, plafonds, verwarming, ventilatie en verlichting voorbereid zijn op toekomstige veranderingen.
Het onderwijsgedeelte is opgebouwd uit metselwerkschijven met daarin aluminium kozijnen.
Het gehele schoolgebouw bevat een innovatief installatieconcept met o.a vloerverwarming, koude-en warmteopslag in de bodem, warmteterugwinning, mechanische ventilatie en CO2-meting.

De aula heeft een mooi uitzicht over het aangrenzende polderlandschap door de royale glaspuien. Daarnaast is veel hout toegepast en zijn enkele rode accenten aangebracht in de vorm van een zitelement en een keukenvolume. In de aula is een entresol aangebracht voor zelfstudie en een podium, deze loopt door naar buiten.

De kopgevel is uitgevoerd als een licht demontabele gevel zodat aan deze zijde later nog een aantal onderwijsruimten toegevoegd kunnen worden.

OPDRACHTGEVER

SCOPE scholengroep

ADVISEURS

Constructie: Gortemaker Algra Feenstra
Vaste inrichting: Gortemaker Algra Feenstra
Installaties: DWA Installatie- en Energieadvies

LOCATIE

Sportparklaan 4
2391 AX   Hazerswoude
Nederland

FUNCTIE

Voortgezet onderwijs

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten