NL | EN | FR

Gansu Woman & Child Medical Center

Dutch Health Architects ontwierp in China het Gansu Woman & Child Medical Center. Het medische complex wat gespecialiseerd is in moeder- en kindzorg is gevestigd in Langzhou, een stad met 4 miljoen inwoners in de noordwestelijke provincie Gansu. De ambitie van de opdrachtgever is het realiseren van een ziekenhuiscampus die behoort tot de top van China, daarbij gebruikmakend van de laatste inzichten op het gebied van healing environment.

Het totale complex bestaat uit een Moeder en Kind Centrum van 40.000 m², een kinderziekenhuis van 60.000 m², een stadsziekenhuis van 95.000 m² en een internationaal ziekenhuis van 75.000 m² met in totaal 2.300 bedden. Deze vier centra maken gebruik van centrale voorzieningen in een zogenaamd shared platform: een centraal gelegen gebouw van 40.000 m² met operatiekamers, Intensive Care Units, een afdeling radiologie, laboratoria, stafhuisvesting, onderzoeksfaciliteiten en logistieke voorzieningen.

De ziekenhuiscampus oogt als één stedenbouwkundig blok waarbinnen de verschillende centra hun eigen plek en identiteit hebben gekregen. De publieke functies, zoals de poliklinieken zijn gehuisvest in de onderste lagen van de gebouwen. Daarbovenop staan vier torens met daarin de verpleegafdelingen van de verschillende ziekenhuizen. Tussen de gebouwen bevindt zich en park wat zowel toegankelijk is voor personeel en patiënten, als voor inwoners van de stad Lanzhou.

Het Gansu Woman & Child Medical Center is ontworpen door Dutch Health Architects (DHA), een joint venture van Gortemaker Algra Feenstra en EGM architecten.

Bekijk hieronder een serie 360 graden panorama’s van het ontwerp:

LOCATIE

Lanzhou
China

FUNCTIE

Ziekenhuizen internationaal

STATUS

prijsvraag

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten