NL | EN | FR

Dimence High & Intensive Care

Gortemaker Algra Feenstra heeft een verbouwing gerealiseerd voor Dimence de High & Intensive Care (HIC) locatie Eerdelaan te Zwolle. De ruimtelijke ingrepen dragen bij aan een omgeving waarbij autonomie en bewegingsvrijheid zoveel mogelijk gewaarborgd blijven. Het is belangrijk voor het herstel van de patiënt dat een opname, al dan niet gedwongen, gebeurt in een gastvrije, prettige omgeving.

“Dimence gelooft in ambulante ggz: beter worden doe je thuis! Maar als een opname noodzakelijk is, dan graag wel menselijk en het liefst in samenspraak met familie en vrienden,” vertelt Sabien Raams, directeur Dimence.

Verbouwing
De begane grond van de locatie Eerdelaan is de afgelopen drie maanden grondig verbouwd. Er is een ruim huis-/woonkamergebied gecreëerd, de separeercellen zijn vervangen door twee extra beveiligde kamers (EBK) met eigen huiskamer en tuin en er is een crisisbeoordelingskamer en logeerkamer gerealiseerd. Dit alles volgens de nieuwste richtlijnen van de landelijke HIC Monitor.
De meeste winst voor het welbevinden van cliënten is te behalen op een goede afdeling. Een fijne kamer maar vooral ook veel keuzemogelijkheden binnen de groep. De cliënten kunnen afleiding vinden in de leeskamer, huiskamer of aan de keukentafel. Daarnaast zijn er verschillende soorten ruimten waar de cliënten een plek voor zichzelf hebben zoals op hun eigen kamer of stiltekamer, de gamekamer of een comfortroom. Als een cliënt echt behoefte heeft aan afzondering dan is er mogelijkheid om in de EBK weer tot henzelf te komen in goed contact met de zorg en met buiten.
In de EBK hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met het gevoel van controle van de cliënten. Zo is er zicht op hun eigen spulletjes, is er maximaal zicht op buiten ook wanneer de cliënt op de grond zit, er kan buiten een rondje worden gelopen, en het zelf regelen van licht, geur en geluid en verbinding met de BK-huiskamer spelen hierbij ook een belangrijke rol.

OPDRACHTGEVER

Dimence

ADVISEURS

Installaties: Winkelman

Fotografie:
Rob van Esch | Architectuurfotograaf

LOCATIE

Zwolle

FUNCTIE

Psychiatrie

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten