NL | EN | FR

Diakonessenhuis Utrecht – Spoedzorgcentrum

Begin 2013 is door het Diakonessenhuis het nieuwe Spoedzorgcentrum in Utrecht in gebruik genomen. Het Spoedzorgcentrum is midden in de stad naast het bestaande ziekenhuis gebouwd. In dit centrum, dat de nieuwste faciliteiten op het gebied van medische zorg bevat, zijn onder andere het nieuwe OK-complex met 9 hightech operatiekamers, de intensive care en de medium care met 16 bedden, de spoedeisende hulp met 14 behandelkamers, de huisartsenpost met 8 behandelkamers, de dienstapotheek en een verpleegafdeling voor operatiepatiënten met 69 bedden gehuisvest. Ook is er een aparte vleugel met een kennis en vergadercentrum in onder gebracht.

Het nieuwe Spoedzorgcentrum is zo ontworpen dat de zorg naar de patiënt wordt gebracht in plaats van andersom. Met één liftbeweging bevindt de patiënt zich direct op de juiste afdeling; tijd is immers vaak een cruciale factor als de gezondheid van mensen in het geding is. De inrichting is open, overzichtelijk en patiëntvriendelijk, met zoveel mogelijk comfort voor patiënten. De benodigde hightech faciliteiten zijn uit het zicht weggewerkt, wat kan bijdragen aan minder angst en een groter welbevinden. Ook de brede gangen en heldere kleuren dragen hieraan bij. Aan de wanden hangen grote foto’s van de stad Utrecht.

Vanuit de filosofie dat goede samenwerking met zorgpartners resulteert in zorgvernieuwing en goede zorg voor de patiënt wordt in het nieuwe Spoedzorgcentrum intensief samengewerkt tussen de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en de huisartsenpost. Samen maken ze gebruik van één balie. Inwoners van de stad Utrecht kunnen zo bij één loket terecht van waar ze snel bij de juiste zorgverlener terecht komen.

Bekijk meer video’s van het Diakonessenhuis op het YouTube kanaal.

OPDRACHTGEVER

Diakonessenhuis te Utrecht

ADVISEURS

Constructie: Gortemaker Algra Feenstra
Interieur: Gortemaker Algra Feenstra
W-installaties: Ingenieursburo Linssen BV te Amsterdam
E-installaties: Ingenieursburo Linssen BV te Amsterdam

LOCATIE

Bosboomstraat 1
3582 KE   Utrecht
Nederland

FUNCTIE

Ziekenhuizen

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten