NL | EN | FR

de Nieuwe Maas

In opdracht van OVG projectontwikkeling heeft Gortemaker Algra Feenstra een ontwerp gemaakt voor een kantorencomplex onder aan de Van Brienenoordbrug.

De vier docks van Nieuwe Maas vormen een markant kantoorcomplex dat wordt gekenmerkt door een bijzondere combinatie van materialen. Het gebruik van hout, RVS en glas onderstrepen de nautische ambiance. Door gebruik te maken van zeer ruime vensters zijn de gebouwen zeer transparant en open. Het natuurlijk licht draagt bij aan een prettige werksfeer en een open ambiance. Nieuwe Maas ligt aan de voet van de noordzijde van de Van Brienenoordbrug en met ca. 250.000 passerende auto’s per dag is dit met recht een uitstekende zichtlocatie te noemen.

Het gebied combineert hoogwaardige kantoren met faciliteiten zoals horeca, fitness en kinderopvang. Helderheid, leefbaarheid en comfort worden verder onderstreept door de ruime opzet van het gehele complex, met diverse mogelijkheden om ook buiten te ontspannen. De aanwezige terrassen en steigers zijn daarbij essentieel voor de totale beleving van Nieuwe Maas. Zo ontstaat een uniek geheel waar leefbaarheid in werk centraal staat. De karakteristieke vormgeving van het gebouwencomplex en de bereikbaarheid vanaf het water, sluiten perfect aan bij het beeld en de functie van de rivier als handelsader.
Een ruime parkeergarage onder het gebouw, met een bijbehorende parkeernorm van 1:35, biedt voldoende parkeerruimte voor de werknemers. Bezoek kan parkeren op de hoger gelegen parkeerlaag en via de centrale ingang per dock het gebouw betreden.

Duurzaamheid
Kantorenpark Nieuwe Maas behoort tot de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Het gebouw is zeer energie-efficiënt en heeft vanwege het duurzame karakter een optimaal binnenklimaat. Door de situering van het kantorencomplex, wat bestaat uit vier ‘docks’ met elk drie bouwlagen, heeft het merendeel van de kantoorunits uitzicht op het levendige water van de Maas. Een bijzonder inspirerend uitzicht voor u en uw collega’s. De gebouwen zijn flexibel indeelbaar, en de ‘docks’ zijn afzonderlijk of als geheel beschikbaar.

OPDRACHTGEVER

Van Oord

ADVISEURS

Projectmanagement: Avec Da Vinci

LOCATIE

Schaardijk 211
3063 NH  Rotterdam
Nederland

FUNCTIE

Kantoren

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten