AXA / SVB Verzekeringen

De kantoorgebouwen voor AXA en SVB in Utrecht vormen de afsluitende invulling van een jarenlang proces van opwaardering van de rand van het tegen het centrum van Utrecht liggende Jaarbeurscomplex.

De Graadt van Roggenweg, een belangrijke invalsweg naar het centrum van Utrecht, kende al een overwegende kantoorbebouwing. De strook die hier overgebleven was, was echter bijzonder smal. Toch is hier ruim 50.000 m2 kantooroppervlak gerealiseerd in vier schijven en torens met verbindende middendelen. Dit is gelukt door enerzijds tot ruim 70 meter hoog te bouwen en anderzijds door op de hogere lagen overkragend te bouwen.

Parkeerruimte is volledig opgelost in een van groene hagen voorziene parkeergarage aan de achterzijde. Aan de voorzijde zorgen de groene hagen voor een verrassend perspectief tussen de hoge gebouwen. De begane grond heeft veel aandacht gekregen. Zo loopt de passant niet langs gesloten gevels, maar langs transparante entreepartijen en heeft hij zicht op het grote bedrijfsrestaurant. Op de eerste lagen bevinden zich natuurlijk veel gemeenschappelijke ruimten. Maar ook op de bovenste lagen – bij AXA in de opvallende hanekam – zijn speciale ruimten gemaakt: een vergadercentrum, een fitnessruimte en een crèche. De tussenliggende vloeren zijn standaardkantoorvloeren waar flexibele indelingen mogelijk zijn.

Locatie

Graadt van Roggenweg 500
3531 AH  Utrecht
Nederland

Functie

Kantoren

Status

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten