NL | EN | FR

Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius

24 januari 2014 heeft az Sint-Blasius zijn nieuwe operatiekwartier in gebruik genomen. Het nieuwe operatiekwartier bevindt zich op de begane grond en vervangt het OK-complex op de derde verdieping. De nieuwe ligging biedt tal van voordelen. Het operatiekwartier ligt nu in de nabijheid van het chirurgisch dagziekenhuis, de dienst centrale sterilisatie en de spoedgevallendienst.

Het nieuwe operatiekwartier heeft zes zalen, waarvan één urgentiezaal. Alle zalen zijn uitgerust met de meest moderne digitale technologie. De patiëntenstromen van en naar het operatiekwartier zijn volledig gescheiden, dat bevordert de privacy van de patiënten. Ook de nieuwe voorbereidingsruimte, waar patiënten voor de operatie naartoe worden gebracht, draagt met zijn zes boxen bij aan de privacy van de patiënt.

Naast voldoende privacy, dragen ook het gebruik van veel daglicht, een uitgekiend gebruik van materialen en kleuren, een natuurlijke luchttoevoer en een aangenaam akoestisch klimaat bij aan een helende omgeving.

Behalve het nieuwe operatiekwartier zijn ook de afdelingen klinische geriatrie, de administratie en de apotheek geheel gerenoveerd.

OPDRACHTGEVER

az Sint-Blasius Dendermonde

LOCATIE

Campus Dendermonde
Kroonveldlaan 50
9200   Dendermonde
België

FUNCTIE

Renovatie, Ziekenhuizen

STATUS

opgeleverd

Gerelateerd

Delen

Deel dit project

meer projecten