NL | EN | FR

Tweede Grote Zorgcongres Architectenweb

08 december 2015

Op donderdag 3 december 2015 vond in het Onderwijsgebouw van het Erasmus MC het tweede Architectenweb congres plaats rond de ontwerpopgave in de zorg.

Tijdens het congres werd de opgave van allerlei kanten belicht: van het meenemen van de besparingen op de exploitatie via Evidence Based Design tot het ontwerpen voor de zintuigen. Het congres werd geopend door Michiel van Raaij, hoofdredacteur van Architectenweb.

Femke Feenstra sprak tijdens het zorgcongres over het onderzoek ‘Huis voor alle Zinnen’. Ze toont met het onderzoek een alternatief voor de huidige psychiatrische instellingen, die volgens haar in het teken staan van ‘sensorische deprivatie’. Voor verschillende gemoedstoestanden kunnen volgens Feenstra ruimtes ontworpen worden die deze stemmingen nuanceren. Daarbij kan gedacht worden aan een bibliotheek waarin je je minder eenzaam voelt, een badhuis waarin je je minder angstig voelt en een muziekruimte waarin je je agressie kwijt kunt.

Andere sprekers waren onder andere Willemineke Hammer (EGM architecten), Reimar von Meding (KAW Harry Abels (IAA Architecten), Fiona de Vos (Studio dVO) en Dorte Kristensen (atelier PRO).

Lees het volledige verslag op Architectenweb.


Deel dit project
 
HGZ 2

Foto’s: Jan Paul Mioulet/DAPh

HGZ 3 HGZ 5