NL | EN | FR

Tweede design workshop BIM voor ziekenhuizen

31 mei 2017

Op woensdag 20 september 2017 vindt de tweede interactieve design workshop BIM van Europees onderzoeksproject Streamer plaats. Tijdens het Streamer project wordt onderzoek gedaan naar de toepassing en bijdrage van BIM op het gebied van Energie Efficiënt Bouwen bij ziekenhuizen in de vroege projectfase.

DJGA is als consortiumpartner betrokken bij Streamer. Gortemaker Algra Feenstra leidt verschillende taken in een internationaal consortium die gericht zijn op de ontwikkeling van energie-efficiënte ontwerpmethodes, te weten:

  • Ontwikkeling van een database met gegroepeerde eisen voor een programma van eisen in de vorm van labels en typologieën;
  • Ontwikkeling van design rules welke met behulp van een software applicatie gebruikt kunnen worden om in een vroeg stadium, automatisch slimme vlekkenplannen te generen;
  • Ontwikkeling van methodes om BIM modellen te verreiken en ontwerpbeslissingen te kunnen maken aan de hand van een multi-performance analyse.

Lees hier meer over Streamer.​

DJGA wil graag de ontwikkelde kennis delen met Nederlandse zorginstellingen om samen te komen tot praktische oplossingen en toepassingen. Gortemaker Algra Feenstra gaat tijdens de workshop een demonstratie geven van Streamer en informatie geven over het labellen van ruimten, design rules en de methodiek achter Streamer.

Link naar poster over Streamer

De workshop wordt georganiseerd door Rijnstate in samenwerking met de consortiumpartners.

U kunt zich aanmelden voor de workshop door contact met Gortemaker Algra Feenstra op te nemen  of via Rijnstate.​

Via deze link kunt u online aanmelden


Deel dit project