NL | EN | FR

Terugblik Dutch Design Week 2018

05 november 2018

Van 20 t/m 28 oktober werd de Dutch Design Week georganiseerd in Eindhoven. Deze editie waren wij in samenwerking met het Stimuleringsfonds bij verschillende expertmeetings betrokken. Daarnaast waren wij terug te vinden op de succesvolle tentoonstelling ‘Chronische gezondheid’ in de Embassy of Health met Carebnb.

In de media is de Embassy of Health niet onopgevallen gebleven. Zo schreef Jeroen Junte van de Volkskrant: ‘Embassy of Health laat bovenal de positieve veranderkracht van design zien’, en dat kunnen wij natuurlijk alleen maar beamen!

Expertmeeting Actief in het Ziekenhuis
Donderdagochtend 25 oktober organiseerde het Stimuleringsfonds en Health-Holland samen met Waag en Gortemaker Algra Feenstra een inspirerende expertmeeting voor zorgbestuurders over de rol van ontwerp bij het activeren van patiënten in het ziekenhuis. Ook ons onderzoek het Reactiverend Ziekenhuis kwam aan bod.

Carebnb op de tentoonstelling
Carebnb is een mantelzorgconcept voor mensen die na opname in een ziekenhuis tijdelijk nog wat zorg nodig hebben. Ontwikkeld door ons bureau in samenwerking met Aziza Aachiche van Twynstra Gudde. Tijdens de tentoonstelling was het voor de bezoekers mogelijk om het Carebnb-spel te spelen. Een rollenspel waarin je in de rol van de zorggever en zorgnemer kunt duiken. Meer informatie? Lees hier alles over Carebnb.

Eerste foto: Hanneke Wetzer


Deel dit project