NL | EN | FR

Óscar Romero College Dendermonde officieel geopend

12 juli 2016

In juni werd het Óscar Romero College te Dendermonde officieel geopend. Het nieuwe theaterplein vormde een prachtig decor voor de feestelijke openingshandelingen.


De opening werd voltrokken door Hilde Crevits, minister van Onderwijs, Lieven Boeve, directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en door Monseigneur Van Looy, bisschop van Gent. Gortemaker Algra Feenstra is verantwoordelijk voor het architectonisch en bouwkundig ontwerp, de bouwkundige uitwerking en detaillering van de vaste inrichting.

De nieuwbouw van het Óscar Romerocollege vindt plaats op de bestaande locatie van de scholengemeenschap in Dendermonde en omvat twee nieuwe onderwijsgebouwen: een lesgebouw en een sportgebouw. De bestaande speelpleinen zijn uitgebreid met twee nieuwe pleinen, een theaterplein en een promenade die de locatie verbindt met de binnenstad van Dendermonde. De nieuwbouw omvat meer dan 5000m2 onderwijsgebouwen en overdekte fietsenberging.

Daglicht tot in het hart van het gebouw
Het lesgebouw is opgebouwd rondom een vide. Dit zorgt voor veel daglichttoetreding,. Het daglicht komt tot in het hart van het schoolgebouw zodat de lokalen van twee zijden volop daglicht krijgen. De opening aan de zuidzijde zorgt dat bezoekers in het gebouw contact houden met de omgeving in combinatie met de vide is er vanuit het hart van het schoolgebouw steeds zicht op de Onze Lieve Vrouwekerk.

Theaterplein toevoeging aan bestaande structuur
Het theaterplein vormt een natuurlijke overgang naar het opgetilde sportgebouw. Onder het sportgebouw is een ruime fietsenstalling direct vanaf buiten bereikbaar, zodat de campus volledig vrij is van fietsen. Vanuit de fietsenstalling voert een route over het theaterplein, door het lesgebouw naar de promenade; een verrijking voor de campus.

Het nieuwe gebouw van het Óscar Romerocollege wordt mogelijk gemaakt door de publiek-private samenwerking van Scholen van Morgen. Dit bouwprogramma omvat de nieuwbouw van 165 scholen in België, waarvan Gortemaker Algra Feenstra er negen ontwerpt.


Deel dit project
DSC_0439AG16067-0164AG16067-0530