Oplevering Ziekenhuis Gelderse Vallei

30 augustus 2013

Gortemaker Algra Feenstra is in 2009 gestart met het ontwerpen van een structuurplan voor de uitbreiding van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Het eerste project dat hieruit is voortgekomen is de uitbreiding van het ziekenhuis met een zorggebouw, bestralingsbunkers en de uitbreiding van de centrale hal. Het gebouw wordt vrijdag 30 augustus 2013 opgeleverd. Bijzonder is dat met de oplevering van het gebouw ook het Bouw Informatie Model (BIM) wordt opgeleverd. Hiermee is Gelderse Vallei het eerste project voor Gortemaker Algra Feenstra waarbij in samenwerking met de opdrachtgever en de uitvoerende partijen een volledig BIM traject is doorlopen.

Het ontwerp voorziet in een 4 laags zorggebouw met 2 bestralingsbunkers en een uitbreiding van de centrale hal. Deze transparante hal verbindt het nieuwe zorggebouw met het bestaande ziekenhuis. De hoge transparante glasgevels dragen bij aan een goede oriëntatie op de bestaande bouw. De nieuwe vleugel, waarvan de gevels gekenmerkt worden door een strakke witte beplating met een horizontale belijning, biedt ruimte aan oncologische zorg. Op de begane grond met de 2 bestralingsbunkers ligt het Arnhems Radiotherapeutisch Instituut (Arti). Op de eerste verdieping ligt de oncologische polikliniek en de dagbehandeling (chemotherapie). De twee bovenste verdiepingen worden ingericht als algemene verpleegafdelingen. De nieuwe entreehal, met ontvangst, espressobar en personeelsrestaurant, zorgt voor een gastvrij welkom in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Bekijk hier het projectblad


Deel dit project
19100301 130128 IL infotheekBS7mJIuIMAE4213 120424-perspectief19100301 130128 IL overzicht dagbehandeling