Opening radiotherapiecentrum HMC Antoniushove

03 april 2017

Op vrijdag 17 maart jl., is de het radiotherapiecentrum van Haaglanden Medisch Centrum Antoniushove officieel geopend. Met het nieuwe radiotherapiecentrum kan de oncologische zorg van diverse samenwerkende ziekenhuizen in de regio verder worden geconcentreerd. Het ontwerp voor het nieuwe radiotherapiecentrum vervult daarnaast de wens om patiënten en personeel een omgeving te geven waarin daglicht en uitzicht aanwezig is.

Het nieuwe radiotherapiecentrum is gebouwd aan de noordoost zijde van het Haaglanden Medisch Centrum Antoniushove. De hoofdingang is gesitueerd aan de Gruttolaan. Bij de hoofdingang liggen de ontvangstfuncties en de poliklinische spreekkamers. Verder in het gebouw komt men in het behandelgebied. Het gebouw heeft zes bestralingsruimten voor lineaire versnellers en één ruimte voor brachytherapie. Deze gesloten bestralingsruimten zijn verspreid over de begane grond en zo gesitueerd dat daglicht tussen de bestralingsruimten tot diep in het gebouw kan doordringen. Doorgaans liggen de bestralingsruimten onder de grond met weinig tot geen daglicht. De keuze om hier de ruimtes boven de grond te situeren komt ten goede aan de patiënt maar ook aan het personeel.

De bestralingsruimten dienen tevens als draagstructuur voor de bovenliggende vloeren. Rondom de bestralingsruimten liggen de functies welke een directe relatie hebben met het bestralingsproces.

De verdiepingen erboven zijn bestemd voor het personeel. Op de eerste verdieping liggen de functies die het meest gerelateerd zijn aan het behandel- en werkproces. Dit zijn onder andere de planning, garderobe, overleg- en koffieruimte, de werkplaats en enkele kantoren. De tweede verdieping bestaat geheel uit kantoorruimten welke in een open structuur langs de gevel verdeeld liggen. Binnen het project is nadruk op duurzaamheid gelegd met o.a. triple glas en een groendak.

Nieuwsberichten


Deel dit project