NL | EN | FR

Opening de Nieuwe Maas – hoofdkantoor Van Oord

25 juni 2012

Donderdag 21 juni is het nieuwe kantoorpand De Nieuwe Maas op feestelijke wijze geopend door Prins Willem Alexander.

Het familiebedrijf Van Oord, dat bekend staat om zijn wereldwijde baggerwerkzaamheden, zal hier het nieuwe hoofdkantoor vestigen. Van Oord had een duurzame en nautische uitstraling voor ogen. Gortemaker Algra Feenstra vertaalde dit in een drietal gebouwen die buitendijks gebouwd zijn en deels over de dijk steken. Door het toepassen van veel glas is de relatie met het water versterkt en komt het licht optimaal binnen. Vooral de weerspiegeling van het bewegende water op de plafonds geeft een prachtig effect.

De gevel is opgebouwd uit horizontale aluminium banden die de kleuren overnemen van het water en de lucht, voor de dichte geveldelen is gezocht naar kleuren uit de scheepsvaart. Het hout dat van binnen naar buiten doorloopt doet denken aan scheepsdekken en vanaf de terugliggende bovenste verdieping waant men zich op de brug van een schip.

Het parkeren is weggewerkt in een deels verdiepte parkeerkelder waar overheen een tweede maaiveld is gecreëerd, hier bevinden zich aangename binnentuinen die grotendeels van hout zijn voorzien.

Het duurzame karakter wordt benadrukt door het toepassen van groene daken voorzien van mos-sedum begroeiing, maar ook door vele toepassingen die het oog niet ziet zoals de warmte- koude opslag diep in de bodem.

De opening opnieuw beleven? Via http://youtu.be/tAaxeiBcgD8 is een deel van de ceremonie te bekijken.


Deel dit project
dJGAdJGAdJGA