NL | EN | FR

Nieuwe naam

06 juni 2018

Deze week nemen wij afscheid van architect en directeur Henk de Jong. Met zijn vertrek en het toetreden van Femke Feenstra als nieuwe partner gaat het bureau verder onder de naam Gortemaker Algra Feenstra. Met het meeveranderen van de naam zetten wij een jarenlange traditie voort.

Sinds 2001 is Femke Feenstra actief binnen het bureau. Begonnen als interieurarchitect, geeft zij vanaf 2013 als architect-directeur mede leiding aan het bureau. Met ingang van dit jaar is zij toegetreden als eerste vrouwelijke partner in de 98-jarige historie van ons bureau.

Gortemaker Algra Feenstra spant de brug tussen vernieuwing en traditie. De vele jaren aan kennis en ervaring, samen met een toekomstgerichte instelling, zorgen ervoor dat wij voor praktisch elk complex probleem een gepaste, innovatieve en specifieke oplossing kunnen ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren.

“Wij zetten onderzoek en ontwikkeling in om de kennis die we hiermee vergaren ook daadwerkelijk praktisch toe te passen. Dit resulteert in een bureau waar wij blijven vernieuwen en experimentele methodes inzetten om te ontwerpen voorbij de verbeelding,” aldus Femke Feenstra.

Ontwerp, ontwikkeling en onderzoek
Gortemaker Algra Feenstra richt zich op ontwerp, ontwikkeling en onderzoek. Een spraakmakend voorbeeld is het HMC Antoniushove, waarvan het ontwerp de patiënten en personeel een omgeving geeft waarin daglicht en uitzicht een grote rol spelen. Een bijzonder onderzoeksproject is CareBNB, waarbij mensen met een tijdelijke zorgvraag gekoppeld worden aan hulpverleners uit de buurt.


Deel dit project