NL | EN | FR

Maxima opent VMC

17 september 2012

Prinses Máxima heeft vanochtend het unieke Vrouw Moeder Kind-centrum (onderdeel van Máxima Medisch Centrum Veldhoven) geopend. Het centrum is internationaal koploper in ontwikkelings- en gezinsgerichte zorg volgens het Family Centered Care-principe.

Moeder en kind blijven na de bevalling in principe samen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat het beter is voor de ontwikkeling van het kind en het herstel van de moeder als beiden na de geboorte dicht bij elkaar blijven. De indeling van het oude ziekenhuisgebouw stonden die privacy en gastvrije benadering in de weg. In het nieuwe VMK-centrum is alles erop gericht om het gezin zo veel als mogelijk samen te verzorgen.

Gortemaker Algra Feenstra is verantwoordelijk voor het ontwerp van het centrum en tekende voor zowel het bouwkundig ontwerp als het interieurontwerp. Sinds april zijn de NICU-kamers en OHC-kamers in gebruik. Elk met de standaardoppervlakte van 14 m2, exclusief 3 m2 sanitair. Behalve voor een ziekenhuisbed en een couveuse is er plaats gemaakt voor een bedbankt. De higtech die in een kritieke situatie noodzakelijk is, kan worden weggewerkt zodra het gevaar is geweken. Als één van de ernstig zieken op de kamer opknapt, verandert diens rol van patiënt(je) in gast.

Meer informatie over het bezoek van Prinses Máxima aan het Vrouw Moeder Kind-centrum is te lezen op de website van het Máxima Medisch Centrum. Over het ontwerp kunt u lezen in het meest recente nummer van ons Vouwblad (nr. 23).

Beeldmateriaal: Máxima Medisch Centrum fotograaf John Peters.


Deel dit project
Prinses Maxima opent Vrouw-Moeder-Kind centrum bij MMC Veldhoven Prinses Maxima opent Vrouw-Moeder-Kind centrum bij MMC Veldhoven Prinses Maxima opent Vrouw-Moeder-Kind centrum bij MMC Veldhoven Prinses Maxima opent Vrouw-Moeder-Kind centrum bij MMC Veldhoven