NL | EN | FR

Lunchlezing Femke Feenstra over ‘Sensability’ in het teken van Diesweek

06 maart 2017

Afgelopen donderdag 21 februari heeft Femke Feenstra een lunchlezing gehouden in het teken van de diesweek van Stylos. Stylos is de studievereniging van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. De diesweek is een onderdeel van de festiviteiten ter ere van het 175e Dies Natalis van TU Delft. Één van de activiteiten is de diesweek waarbij er door verschillende externe met een raakvlak  bouwkunde en met thema ‘Senses’ een lunchlezing gehouden wordt.

Dit keer was de eer aan Femke Feenstra, directrice van Gortemaker Algra Feenstra, om een presentatie te houden over ‘Sensability, een visie op zintuiglijkheid in architectuur’. Hierbij putte Femke onder andere uit haar eigen afstudeer onderzoek ‘Huis voor Alle Zinnen’ en het recente onderzoek ‘The Art and Science of Dementia Care’.

Huis voor Alle Zinnen
‘Huis voor Alle Zinnen’ is een onderzoek naar het verbeteren van de leefomgeving van de
psychiatrische patiënt. Een ontdekkingstocht naar hoe er in de psychiatrie een kentering zou kunnen plaatsvinden, van het wegnemen van elke prikkel, naar het stimuleren van patiënten door zintuiglijke prikkels.

The Art and Science of Dementia Care
Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft het initiatief genomen voor The Art and Science of Dementia Care; een interdisciplinair project gericht op verbetering van de kwaliteit van de leefomgeving van mensen met dementie. In het project werken verschillende disciplines op concrete zorglocaties gezamenlijk aan ruimtelijke oplossingen voor objecten.


Deel dit project