Laatste paal nieuwbouw Bouman kliniek

22 oktober 2013

Op het bestaande terrein aan de Prins Constantijnweg in Rotterdam verrijst de nieuwbouw van Bouman GGZ, een ontwerp van Gortemaker Algra Feenstra. In het ontwerp staat ruimte centraal. Dit wordt bereikt door grote, aangename verblijfsruimtes. De oplevering staat gepland voor 2014.

De bestaande kliniek wordt uitgebreid met circa 6.300 m² en wordt drie bouwlagen hoog. De nieuwbouw van Gortemaker Algra Feenstra biedt plaats aan totaal 116 bedden, waarvan 22 voor intensieve zorg. Naast hun eigen ruime zit- en slaapkamer kunnen patiënten ook terecht in de grote actieve lounges, stiltelounge, atelier en fitnessruimte. Verder zijn er verschillende buitenruimtes.

Om ook in de toekomst te blijven voldoen aan de hoge kwaliteit van zorg, gaan de verblijfsvoorzieningen van het bestaande gebouw naar de nieuwbouw. Dankzij hogere isolatiewaarden en een warmteterugwinsysteem voldoet de nieuwbouw aan de moderne eisen voor duurzame bouw en is het gebouw toekomstbestendig. Het bestaande gebouw wordt nog voor behandel- en kantoorfuncties en poliklinische behandeling gebruikt.

Bekijk hier het project: Bouman GGZ kliniek


Deel dit project
laatste paal bouman kliniek
standpunt 01e

Een impressie van de nieuwbouw, gezien vanaf de entree van de Bouman kliniek

Impressie interieur