NL | EN | FR

Hotel Udens Duyn officieel geopend

28 maart 2014

Hotel Udens Duyn in Uden is officieel geopend. Anton de Rooij, aanvoerder van het Nederlands rolstoelbasketbalteam, opende op 27 maart het nieuwe viersterrenhotel. Udens Duyn is ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra en biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust en ruimte kunnen verblijven en herstellen. Het hotel beschikt over 55 luxe kamers.

Bijzonder aan het concept is dat Udens Duyn toegankelijk is voor zowel gasten met een zorgvraag als gasten die geen zorg nodig hebben maar het wel prettig vinden om 24 uur verpleegkundige zorg stand-by te hebben. Het ontwerp van Udens Duyn combineert comfort en zorg in een luxueuze en gastvrije omgeving. De centrale ruimte van het hotel is in de vorm van een canyon ontworpen waarbij licht van boven en golvende lijnen de ruimte vormgeven. Door het gebruik van lichtkoepels valt het daglicht via de canyon tot op de begane grond.

Natuurlijke omgeving als inspiratiebron
Het nabijgelegen natuurgebied de Maashorst met de zandduinen van Bedaf is gebruikt als inspiratiebron voor het ontwerp. Zo zijn rustige en natuurlijke elementen toegepast in het hotel. “Gasten ervaren bij binnenkomst een aangename en open sfeer. De natuurlijke materialen die zijn gebruikt, sluiten uitstekend aan op de landelijke omgeving,” aldus Henk de Jong, architect en directeur bij Gortemaker Algra Feenstra.

“Gasten komen hier om te genieten van de omgeving en om te herstellen, daarom hebben we een hotel gecreëerd dat rust, comfort en luxe uitstraalt.”

Het hotel biedt de mogelijkheid om 24 uur zorg en verpleging te verlenen aan mensen die actief aan hun herstel of revalidatie willen werken buiten het ziekenhuis. Daarmee draagt het hotel bij aan een snelle doorstroming in de zorg. Udens Duyn is ook toegankelijk voor familieleden van patiënten van het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven.

Onzichtbare aanpassingen
Udens Duyn is ingericht zoals een gebruikelijk viersterrenhotel. Het luxe hotel beschikt over een receptie met lounge, restaurant, revalidatieruimten, fitness, sportcafé en vergaderruimten. De aanpassingen voor mindervaliden zijn in het gehele hotel aan het zicht onttrokken. “Omdat het hotelconcept los staat van het zorgaspect is er ‘onzichtbare zorg’ aanwezig,” vertelt De Jong. “Alle revalidatiefaciliteiten zijn op de eerste verdieping samengebracht waardoor de overige hotelgasten weinig merken van het zorgpakket van het hotel.”

In het ontwerp is een klassieke sfeer van verpleging en behandeling vermeden. De materiaalkeuze en het gebruik van daglicht zorgen voor een gastvrije sfeer en een warm welkom. Gortemaker Algra Feenstra, dat ook het naastgelegen ziekenhuis Bernhoven heeft ontworpen, is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp en interieurontwerp van het hotel. Hotel Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug.

Lees hier meer over Hotel Udens Duyn: https://www.gaf.eu/projecten/hotel-udens-duyn


Deel dit project
Opening Hotel Udens Duyn 01Hotel Udens Duyn 05-b