NL | EN | FR

Hoogste punt Hotel Udens Duyn bereikt

05 april 2013

Gortemaker Algra Feenstra ontwerpt comfortabel herstelhotel voor spoedig herstel.

Het hoogste punt van Hotel Udens Duyn is donderdag 4 april bereikt. Het herstelhotel is ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra en biedt een luxe omgeving waar mensen in alle rust en ruimte kunnen herstellen. Comfort en persoonlijke zorg staan centraal in het ontwerp. Hotel Udens Duyn biedt ruimte aan 79 luxe kamers en opent naar verwachting in het najaar van 2013 zijn deuren.

Het hotel is gevestigd naast het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden. Het Rotterdamse architectenbureau Gortemaker Algra Feenstra, dat ook het ziekenhuis Bernhoven heeft ontworpen, is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp en interieurontwerp van het hotel. Udens Duyn is ingericht zoals een gebruikelijk viersterrenhotel. Zo beschikt Hotel Udens Duyn over een fitnessruimte, restaurant, toegang tot internet, roomservice, wekservice, was- en strijkservice en een beautysalon.

Zorg, comfort en natuur in een ontwerp
Het ontwerp van Udens Duyn combineert comfort en zorg in een luxueuze en gastvrije omgeving. “Gasten komen hier om te herstellen, daarom hebben we een hotel gecreëerd dat rust, comfort en luxe uitstraalt,” aldus Henk de Jong, architect en directeur bij Gortemaker Algra Feenstra. “Het gebouw kenmerkt zich door de centrale ruimte die in de vorm van een canyon is ontworpen. Het daglicht komt door het gebruik van lichtkoepels via de canyon tot op de begane grond. Gasten ervaren hierdoor bij binnenkomst een aangename en open sfeer. De natuurlijke materialen die zijn gebruikt, sluiten uitstekend aan op de landelijke omgeving.” Udens Duyn ligt dichtbij natuurgebied de Maashorst. Deze rustige en natuurrijke omgeving diende als inspiratie voor het ontwerp.

Het hotel draagt bij aan een snelle doorstroming in de zorg. Udens Duyn is bedoeld voor mensen die geen intensieve verpleging meer nodig hebben en na hun verblijf in het ziekenhuis actief aan hun herstel of revalidatie willen werken. De hotelgasten kunnen in hun eigen tempo herstellen in een comfortabele omgeving. Udens Duyn is ook toegankelijk voor familieleden van patiënten van het naastgelegen Bernhoven of andere gasten die op zoek zijn naar een prettig verblijf.

Udens Duyn is een initiatief van BrabantZorg, BrabantWonen, Bernhoven en revalidatieorganisatie Tolbrug.


Deel dit project
DSC_1030 lichter