NL | EN | FR

Geselecteerd voor ontwerp Zonnehuisgroep Vlaardingen

12 september 2019

Gortemaker Algra Feenstra is geselecteerd om de ontwikkeling van de locatie aan de Marathonweg/Fortunapad voor Zonnehuisgroep te Vlaardingen te ontwerpen. In een zorgvuldige selectieprocedure zijn we gekozen op basis van onze ‘deskundigheid, creativiteit en passie’, zo schreef de Zonnehuisgroep in de beoordeling.

In opdracht van Zonnehuisgroep ontwerpen wij in samenwerking met bouwteam Boele & van Eesteren een woonzorggebouw voor 90 bewoners ten zuiden van de A20 locatie aan Marathonweg/ Fortunapad te Vlaardingen. Het ontwerp focust zich op een toegankelijke kleinschaligheid in een grootschalig gebouw.

Hoe kun je voor mensen met dementie ervoor zorgen dat het tehuis een thuis wordt? Dat is de vraag die wij als uitgangspunt hebben genomen voor ons ontwerp voor Zonnehuisgroep. Om het gevoel van thuis te creëren bij de bewoners willen we de eigen regie waar mogelijk teruggeven, waarbij een bepaalde mate van zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Herkenbaarheid, zintuiglijk ontwerpen en relatie met de buitenomgeving staan hierbij centraal in ons ontwerp.

‘Een hoogwaardige visie, vertaald naar kleinschaligheid, waarbij grootschaligheid als puzzelstuk kan worden ingepast of verwijderd, is in onze ogen bijzonder opvallend’, schreef de Zonnehuisgroep het selectierapport.


Deel dit project