Femke Feenstra geselecteerd voor deelname Open Oproep Ontwerp en Dementie

24 juli 2014

Het Stimuleringsfonds en Cordaan nodigden in juni 2014 middels de ‘Open Oproep Ontwerp en Dementie’ ontwerpers uit om deel te nemen aan een project gericht op verbetering van de verblijfsomgeving van mensen met dementie.

Uit 183 inzendingen is Femke Feenstra van Gortemaker Algra Feenstra samen met elf anderen geselecteerd voor deelname. Onderdeel van onze inzending was haar afstudeerproject ‘Huis voor alle Zinnen’. Zintuiglijk ontwerpen is de kern van haar opgave.
Caro van Dijk (architect, onderzoeker en docent aan de TU Delft) en Henri Snel (architect en onderzoeker op het gebied van alzheimer en architectuur) leiden het project. In samenwerking met Cordaan en het Stimuleringsfonds selecteerden zij de deelnemers.

De twaalf geselecteerde ontwerpers zullen plaats nemen in zes interdisciplinaire teams. Deze zes teams gaan aan de slag op drie zorglocaties. De deelnemers werden geselecteerd op hun potentie tot het leveren van een waardevolle bijdrage aan het project ‘The Art and Science of Dementia Care’ en aan de kennisontwikkeling op het gebied van interieurarchitectuur voor mensen met dementie. Het doel van ‘The Art and Science of Dementia Care’ is om de kwaliteit van het in- en exterieur te verbeteren en te specificeren. Ook zal het in dit project niet alleen gaan om de ervaring van de zorgverleners maar ook om de laatste wetenschappelijke inzichten. Een andere doelstelling is het stimuleren van de kwaliteit van de interieurarchitectuur.

Motivatie stimuleringsfonds
“Gortemaker Algra Feenstra is een bureau met veel ervaring in de zorg. Femke Feenstra combineert de ervarenheid van haar bureau met een vernieuwende insteek op de thematiek van het project. Haar interieurontwerpen zijn zintuiglijk en gericht op het stimuleren van gebruikers. Uit haar inzending spreekt tevens een sterke persoonlijke motivatie voor het project.”


Deel dit project
huis voor alle zinnen 01IMG_0842