NL | EN | FR

Femke Feenstra genomineerd voor Archiprix 2016

01 september 2015

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst Rotterdam heeft de nominaties bekend gemaakt van de drie beste afstudeerprojecten voor de landelijke Archiprix 2016. Een van de drie genomineerden is Femke Feenstra met het afstudeerproject ‘Huis voor alle Zinnen’.

De Rotterdamse Academie van Bouwkunst opende vrijdag 28 augustus 2015 het jubileumjaar met vier tentoonstellingen: Archiprix, Iktinos, Streetwise en de gastengalerij als preview op de jubileumjaaractiviteiten. De overzichtstentoonstelling van de Archiprix toont alle afstudeerplannen van 2014/2015. Tijdens deze openingsfestiviteiten werden de nominaties bekend gemaakt.

Naast de selectie voor de Archiprix 2016 is Femke Feenstra ook geselecteerd voor een nieuwe prijs: ‘De Meester’. Deze nieuwe promotieprijs, exclusief voor afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en in het leven geroepen door de Fleur Groenendijk Foundation, heeft tot doel de naamsbekendheid van recent afgestudeerden van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en hun afstudeerwerk te vergroten.

‘Huis voor Alle Zinnen’ is een onderzoek naar het verbeteren van de leefomgeving van de
psychiatrische patiënt. Een ontdekkingstocht naar hoe er in de psychiatrie een kentering zou kunnen plaatsvinden, van het wegnemen van elke prikkel, naar het stimuleren van patiënten door zintuigelijke prikkels.

De tentoonstellingen zijn tot en met vrijdag 11 september 2015 te bezichtigen in baai 2 van het Innovation Dock op de campus van RDM Rotterdam.


Deel dit project
FF genomineerd voor Archiprix_1 FullSizeRender_combi