NL | EN | FR

Femke Feenstra directeur

21 januari 2013

Femke Feenstra (36) is benoemd als directeur bij Gortemaker Algra Feenstra. Feenstra is met haar 36 jaar een van de jongste en weinige vrouwelijke directieleden bij een groot multidisciplinair architectenbureau. Ze is sinds 2001 in dienst bij Gortemaker Algra Feenstra.

Feenstra is de eerste vrouwelijke directeur in de 84-jarige historie van het Rotterdamse architectenbureau. Het bureau voert alle aspecten van een ontwerpopdracht uit, van architectuur, bouwkunde, interieurarchitectuur, constructie tot project management. Hoewel het aantal vrouwelijke studenten aan de architectenopleidingen stijgt, is op dit moment maar een op de vijf van de architecten in Nederland vrouw.

Zoals het de traditie van het bureau betaamt, is met de aanstelling van Feenstra een nieuwe generatie vertegenwoordigd in de directie. Elk decennium treedt een nieuwe partner toe tot de directie om met een frisse blik de ontwikkelingen binnen de sector inhoud te geven. Naast Feenstra bestaat de directie nu uit Henk de Jong, Roelof Gortemaker en Maurits Algra.

Werkzaamheden
In haar nieuwe functie legt Feenstra zich voornamelijk toe op de ontwikkeling van het bureau en de acquisitie. Ook is zij als architect betrokken bij diverse opdrachten in onder meer de gezondheidszorg en onderwijs. “Ik ben erg blij met het vertrouwen van Gortemaker Algra Feenstra. Het creatieve proces van het ontwerpen beperkt zich niet tot het bedenken van oplossingen, het is ook luisteren, meedenken en visie tonen. Ik kijk er naar uit om met de rijke ervaring van het bureau en gedurfde, inventieve ideeën en technieken de leefomgeving mede vorm te geven,” aldus Feenstra.

“Voor mij is architectuur vooral de ruimtelijke ervaring die mensen in gebouwen ondergaan, de relatie met buiten is voor mij daarbij cruciaal. Humane architectuur, daar staan wij bekend om en mijn doel is om dit de komende jaren verder te gaan ontwikkelen.”

Feenstra is bij Gortemaker Algra Feenstra begonnen als interieurarchitect. Na enkele jaren werd ze als hoofd van het conceptteam van Gortemaker Algra Feenstra eindverantwoordelijk voor onder andere prijsvraagontwerpen, studies en nieuwe opdrachten. In haar functie als partner blijft ze verantwoordelijk voor het conceptteam.


Deel dit project
DJGA Directie

De directie van Gortemaker Algra Feenstra: Roelof Gortemaker, Henk de Jong, Maurits Algra en Femke Feenstra (v.l.n.r.)