NL | EN | FR

Embassy of Health op Dutch Design Week 2018

19 oktober 2018

DDW 2018 staat voor ons in het teken van cross-sectorale samenwerkingen. Tijdens verschillende sessies zal Femke Feenstra stil staan bij het feit dat het niet alleen over het product moet gaan tijdens ontwerpen en onderzoeken in de gezondheidszorg, maar hoe je samen tot nieuwe oplossingen kunt komen.

Een collectieve aanpak is cruciaal voor het ontwerpen binnen de gezondheidszorg. Met onderzoeken als het ‘Reactiverend Ziekenhuis’ en Carebnb laten we zien hoe zorgontwerpen of -diensten niet op zichzelf staan, maar in een complexe zorgomgeving samenwerken.

Binnen het ontwerpend onderzoek willen wij de mindset van een organisatie veranderen, een nieuw proces initiëren, een stap verder gaan dan wat voor de hand liggend is. Hoe kan de ruimtelijke omgeving bijdragen aan een gelukkiger en gezonder leven? De ruimtelijke omgeving is volgens mij een kleine radar in het grote uurwerk dat er voor moet zorgen dat de gezondheidszorg vooruit gaat. Het kan een initiator zijn voor bewustwording en ruimte bieden maar we moeten op alle disciplines van het zorgproces inzetten, want anders blijft de tijd alsnog stilstaan.

Gortemaker Algra Feenstra is aanwezig bij:
Speel de hele DDW 2018 het Carebnb-spel op de tentoonstelling ‘Chronic Health: If not us then who?’

Zaterdag 20 oktober
Opening van de tentoonstelling ‘Chronic Health: If not us then who?’ met de Embassy of Health

Maandag 22 oktober
Designing a Community of Care: From creative research to practice

Dinsdag 23 oktober
Designing Health: ‘Creating the Future’

Donderdag 25 oktober
Big Data & Health

Locatie
Innovation Powerhouse
Zwaanstraat 31A
5651 CA Eindhoven

Map No. B8
Strijp T+R

Over de Embassy of Health
De Embassy of Health stimuleert creatief en disruptief denken om burgers, patiënten, zorgprofessionals en beleidsmakers te ondersteunen in hun rol om de mogelijkheden van design voor de toekomst van de zorg te begrijpen en te vervullen. De ambassade is een open platform voor participatie in de zorg, en cross-over samenwerkingen in de gezondheidszorg stimuleert voor nu, de nabije toekomst en de toekomst. Het startpunt voor ontwerpen in de zorg is empathie; het vermogen om te zien en te ervaren door de ogen van een ander. Op die manier ontwerpen we zinvolle producten, diensten, ervaringen en systemen die persoonsgericht zijn. Daarnaast is de ethiek van ontwerpen voor de zorg een aandachtspunt voor de ambassade.

De Embassy of Health is een platform voor het verkennen van nieuwe, persoonsgerichte manieren voor het aanpakken van uitdagingen op het gebied van gezondheid en welzijn op basis van design thinking en design research. Het unieke samenwerkingsverband tussen zes Nederlandse organisaties – VanBerlo, Waag, Philips, Maxima Medisch Centrum, Dutch Design Foundation en U CREATE – brengt uiteenlopende perspectieven bij elkaar op het cross-over gebied van technologie, design, wetenschap, kunst en gezondheidszorg.


Deel dit project