NL | EN | FR

Eerste steenlegging scholen Sint-Aloysius en Heilige Harten Secundair

18 september 2015

De eerste steen is gelegd van zowel het Sint-Aloysiuscollege als het Heilige Harten Secundair. De scholen bevinden zich in het centrum van Ninove in Vlaanderen.

Na de verwelkoming en toelichting van de bouwwerken door Ivan Schalley, directeur ondersteunende diensten van IKORN vzw, vond bij beide scholen de overhandiging van de truwelen plaats aan de voorzitter van het schoolbestuur.

Sint-Aloysiuscollege
Het concept van het onderwijsgebouw van het Sint-Aloysiuscollege is een slinger van lokalen rondom twee centrale ruimten. Voor de kleuterschool zijn dit op de begane grond een refter en een speelruimte. Op de verdieping zijn dit voor het secundair onderwijs een studieruimte en een daktuin.

De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen, een onderwijsgebouw en een sportgebouw. Het onderwijsgebouw, met op de begane grond de kleuterschool en kantoren voor de directie en het secretariaat en op de verdieping lokalen voor het secundair onderwijs, betreft vervanging van bestaande gebouwen en noodlokalen. Het sportgebouw krijgt de beschikking over twee sportvelden. De oppervlakte van de nieuwbouw is 4.276 m².

Heilige Harten Secundair
Heilig Harten Secundair is ontstaan vanuit een gelijknamig klooster dat nog aanwezig is op de locatie. Verouderde paviljoens en noodlokalen worden verwijderd en omgezet in permanente nieuwbouw. Aan de zijde van de rivier de Dender ontstaat een groene zone. De ervaring van de rivier wordt daarmee versterkt en het zicht erop vanuit de bestaande gebouwen verbeterd.

De realisatie van een bijkomende vleugel en sportzaal omvat ruime multifunctionele lokalen, een ruime docentenkamer en extra sportinfrastructuur. Een blok met drie verdiepingen huisvest computerlokalen, eigentijds uitgeruste kantoren en multifunctionele klaslokalen. Daarnaast bevat het programma een sportgebouw met een dubbele functie: ruimte voor balsporten en een polyvalente ruimte. De oppervlakte van de nieuwbouw is 1.450 m².

dJGA actief in Belgische scholenbouw
In 2012 mocht Gortemaker Algra Feenstra na selectie deelnemen aan de competities voor nieuwbouw en renovatie van onderwijsgebouwen in Vlaanderen. De organisatie Scholen van Morgen lauwerde Gortemaker Algra Feenstra voor de inzending. Gortemaker Algra Feenstra tekende vervolgens bij Scholen van Morgen voor het ontwerp van negen scholen. De scholen worden naar verwachting in juli 2016 opgeleverd.


Deel dit project
Eerste steenlegging 1 Eerste steenlegging 5